پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  23597تاریخ انتشار:  8 فروردین 1403 - 12:7
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
یک عضو هیات علمی معماری دانشگاه بوعلی سینا مطرح کرد؛

 احداث تقاطع مدرس نیازمند پیوست اجتماعی و اقتصادی است/پیشنهاد تشکیل یک هیأت امنا برای پروژه

سال گذشته بود که علیضمیر معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری همدان از کلنگ زنی تقاطع شهید مدرس در اسفندماه خبر داد و شهردار همدان هم در نشست خبری خود از آمادگی شهرداری برای اجرای این پروژه مهم شهری صحه گذاشت.
به گزارش همدان پرس؛ سال گذشته بود که علیضمیر معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری همدان از کلنگ زنی تقاطع شهید مدرس در اسفندماه خبر داد و شهردار همدان هم در نشست خبری خود از آمادگی شهرداری برای اجرای این پروژه مهم شهری صحه گذاشت.

اما اخیرا در نشست شورای ترافیکی شهر همدان که به ریاست معاون عمرانی استاندار همدان برگزار شد مدیران دستگاههای اجرایی اعلام کردند که اجرای طرح تقاطع غیرهمسطح مدرس نیازمند بررسی و تهمیدات جدی است و بشدت تاسیسات آب، برق و گاز شهر همدان را تحت تاثیر قرار می دهد، تاجاییکه احداث این پروژه بصورت زیرگذر برای شهر همدان بسیار مشکل آفرین خواهد بود.

به همین بهانه یک عضو هیات علمی معماری دانشگاه بوعلی سینا در گفتگویی با همدان پرس درباره احداث تقاطع مدرس گفت؛ همه مدعی هستند که میدان مدرس دارای مشکل ترافیکی است که ضمن تایید این موضوع نیاز است که یک شرکت صاحب صلاحیت رسما اعلام کند که این منطقه مشکل ترافیکی دارد.

محمدرضا عراقچیان عنوان کرد که یک مشاور متخصص در وهله اول باید تمام نقاط فرضی و محدودکننده، اعم از وضعیت انشعابات آب، گاز، برق و مخابرات را در این منطقه برداشت دقیق کرده و میزان تردد در ساعت، سرعت متوسط و زمان پیک تردد و دسترسی ها را مورد بررسی‌ میدانی قرار دهد.

عراقچیان با بیان اینکه مشاور می تواند برای این پروژه ۵ طرح پیشنهادی ارائه دهد، افزود: مشاور باید علاوه برتعیین عوامل محدودکننده داخلی،عوامل محدود کننده خارجی که شامل زمان و هزینه پروژه می باشد را برآورد و اعلام کند و در ادامه ارزیابی و راه حلها را به کارشناسان استان ارائه نماید.
این عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی می گوید که شهر همدان چه در حوزه استانداری و چه در حوزه شهرداری و شورا، اعضای یک خانواده هستند که در این بین تنش‌ها و اختلافات نظرات فنی حتما وجود دارد اما وجود اختلافات غیرفنی و تفکرات سیاسی منطقی و مجاز نیست و این تنش‌ها باید در داخل حل شده و بیرون نرود.

وی در ادامه پیشنهاد داد که یک تیم فنی متشکل از کارشناسانی در حوزه های مختلف؛ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، زیست محیطی و زیربنایی می بایست جمع شوند و با برگزاری جلسات در جریان اعلام آیتم های پیشنهادی مشاورقرار گرفته و با دقت موارد را مورد بررسی قرار دهند.

عراقچیان با انتقاد از اینکه شهرداری و یا استانداری نباید بصورت مجزا نظراتشان را مطرح کنند و با مصاحبه رسانه ای نمی توانند به نتیجه برسند، گفت: کارشناسان باید اعلام نظر کنند و توقع می رود که مشاور گزارش‌های پیوست را مستمرارائه دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی تاکید کرد که بلاهایی که پروژه های ناتمام و ناقص از منظر اعتماد عمومی و سرمایه های اجتماعی در جامعه بوجود آورده نباید تکرار شود.

وی ادامه داد: وقتی زمان اجرای پروژه ای یک سال است اما 5 سال طول می کشد، برای شهری که ادعای جهانی شدن و پایتخت گردشگری آسیایی است نباید تکرار شود.

عراقچیان گفت: باید بررسی شود که پیوست اجتماعی و اقتصادی این پروژه قبل و بعد اجرا چگونه است؟ وقتی تقاطعی در شهر ایجاد می کنیم فضای جدیدی را بوجود آوردیم و ممکن است آثار منفی اقتصادی بدنبال داشته باشد.

وی در ادامه به پل خواجه رشید اشاره کرد و گفت: این تقاطع اگرچه به لحاظ ترافیکی مفید بوده اما به لحاظ اقتصادی 50 مغازه اطراف پل را تحت تاثیر منفی قرار داده است، بنابراین وقتی پروژه‌ای را تعریف می کنیم، از منظر اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی و فرهنگی باید برای سه مرحله توجیه کافی داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی گفت که در گزارشها باید ابتدا قبل از اجرا یعنی آماده سازی افکار عمومی، دوم زمان اجرا و سوم پس از اجرا با شفافیت اعلام شود.

وی تاکید کرد که؛ در وهله اول یعنی افکار عمومی باید قانع شوند که این پروژه از تمامی جهات برای شهر مثبت و مناسب است و شهروندان مطمئن شوند که آسیب اجتماعی و اقتصادی به آنها وارد نمی شود و همه باید مطمئن شویم که این پروژه در زمان مقرر اجرایی می شود.

عراقچیان پیشنهاد داد که نوشتن سناریوهای مختلف برای این پروژه ضروری است و مشاورعلاوه بر ارائه گزارش، فازبندی پروژه را هم اعلام کند و با وضع واقعی و قابل پیش بینی از درآمد شهرداری کار را به سرانجام برساند.

وی گفت: آنچه که استانداری بحق نگران آن است، هزینه و اعتبار این پروژه است که چگونه تامین و پروژه با چه اطمینانی اجرا شود.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی گفت: پیشنهاد می کنم که برای این پروژه یک هیات امنایی متشکل از معتمدین شهراز جامعه مهندسین، بازاریان و پزشکان بدون دخالت فنی و به لحاظ جایگاه اجتماعی و اطمینان از صحت عملکرد مالی و زمانی و اجتماعی در مجموعه راه اندازی شود تا هماهنگی بیشتری بین جامعه و دستگاه‌های اجرایی حاصل شود تا مردم همدان به سیستم اداری شهرداری اطمینان کنند.

وی ادامه داد: این اقدام تاکنون در ایران انجام نشده اما در کشورهای اروپایی دقیقا برای پروژه‌های بزرگ شهری انجام می شود و یک هیات امنا بدون دخالت فنی، گزارش‌های اجرایی، اقتصادی و اجتماعی را به اطلاع مردم می‌رساند.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی گفت که اگر همه این اقدامات تحت نظر مجموعه و کمیته ای از کارشناسان فنی از دستگاهای زیرربط شامل حوزه معاونت عمرانی شهرداری و استانداری، راه و شهرسازی و شورای شهر، سازمان‌های خدمات زیربنایی و کارشناسانی از دانشگاه‌ها و متخصص در جامعه شناسی و شهرسازی تشکیل شود و هدایت پروژه را به عهده داشته باشند پروژه در زمان مناسب به پایان خواهد رسید.

وی همچنین پیشنهاد کرد که یک حساب بانکی ایجاد شود و شهرداری برای شروع کار حداقل یک سوم رقم پروژه یعنی 33 درصد آن را مسدود کند و به نسبت پیشرفت پروژه این حساب را تکمیل کند و این نباشد که پیمانکار صورت وضعیت ارائه دهد اما وجهی دریافت نکند.

عراقچیان بر قطعیت بخش حقوقی و اداری کار هم تاکید کرد و افزود: اگر قرار است زمینی با پیمانکار تهاتر شود یا  تغییر کاربری صورت گیرد باید بر اساس تایید مرجع اداری که کمیسیون ماده 5 است پذیرفته شده باشد.


وی تاکید کرد که در اجرای این پروژه، منظر خوب کوهستان را داریم که باید بررسی شود که اگر این پروژه بصورت روگذر باشد آیا این منظر را می بندد یا نه و مباحث زیست محیطی و سیما و منظر شهری مدنظر قرار گرفته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی در پایان گفت: قبل از کلنگ زنی و اجرا نیاز است که تمام مباحث و همه موارد مطروحه از سوی کارشناسان با تجربه مورد ارزیابی و تایید قرار گیرد.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, تقاطع‌مدرس

تقاطع‌مدرس

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir